2016.
A zenekar jelenlegi felállása:
Kantár György (basszus)
Kovács Gergő (gitár)
Szöllősi Dániel (ének, gitár)

Jelenleg új dobost keresünk!

2014.
A zenekar jelenlegi felállása:
Kantár György (basszus)
Kovács Gergő (gitár)
Szöllősi Dániel (ének, gitár)
Várkonyi Róbert (dob)

A zenekar egykori gitárosa és dalszerzője, Fekete Zoltán, sajnos időhány miatt elhagyta a zenekart, ám remélhetőleg idővel visszatér sorainkba.

2012.

Miután Bagi László az év elején elutazott Egyiptomba, hogy igazán trú varrior legyen, kénytelenek voltunk valaki mást keresni a helyére. Hosszas keresés után megtaláltuk a világ egyik legjobb dobosát, Várkonyi Róbertet, akit a fehérvári undergrounderek a NoTs és a Secans tagjaként már jól ismerhetnek. Közben be is fejeztük második anyagunk, a Symbols című EP dalait, melyeket igyekszünk sok koncerttel promótálni, majd a megkezdett utat egy teljes album felvételével folytatni...


2008-2011.

Zenekarunk története 2008. szeptemberében kezdődött Székesfehérváron, mikor is Kantár György (basszus), Sövény Gergő (gitár) és Bagi László (dob) életre hívták az akkor még death metalt játszó Duath zenekart. Rövid időre csatlakozott hozzájuk Káposztás „Kápi” Péter (ének), kinek segédletével az együttes rögzítette első demóját – az anyag ma is meghallgatható a myspace.com/duathband oldalon. 2009. őszén a zenekar megtalálta jelenlegi énekesét, Szöllősi Dánielt, kinek csatlakozása következtében mind a hangzásban, mind a stílusban komoly változások következtek – ennek hatására érezte úgy a társaság, hogy nevet kell változtatnia: így lettünk Eclipse of the sun. 2010-ben újabb taggal bővült az együttes, Fekete Zoltán gitáros személyében. Érkezését követően komoly dalszerzési és próbatermi munka vette kezdetét, minek következtében az EOTS megkezdhette első hivatalos anyagának rögzítését, amit végül 2011. tavaszán be is fejezett. Eme ötszámos demó átfogóan képviseli a zenekartagok együttes, de mégis sokrétű koncepcióját: a zenei világ valahol a doom, power és death metal határán mozog, néhol keleties dallamokkal és hangulatos szintetizátor témákkal színesítve. (Természetesen nem csak a belbecs volt számunkra fontos: bár a CD csak korlátozott példányszámban jött létre, igyekeztünk a külsőre is adni. A borító két oldalán s magán a korongon három különböző, "fantázia napfogyatkozás" látható.) Célunk, hogy olyan, saját kedvenc együtteseinkhez mérten igényes, de nem öncélú zenét alkossunk, amit mi magunk is szívesen hallgatunk.