2015. 12. 13.

Több év kemény munkája és kitartó várakozása után büszkén jelentjük be, hogy megjelent első nagylemezünk, a Daimonion.

Az album mától ingyen letölthető bárki számára mp3-ban a ZENE menüpont alatt.
Továbbá, ha valaki wav-ban szeretné megszerezni a Daimonion-t, vagy csak szeretné támogatni a zenekart, megteheti bandcamp oldalunkon.
https://eclipseofthesun.bandcamp.com
Ha viszont bárki készhez szeretne kapni egy gyönyörű CD változatot Laki 'durcka' Emese csodálatos borítójával, akkor várjuk levelét az ecofthesun@gmail.com címre. A lemezek mennyisége erősen limitált, tehát ha valaki mindenképp szeretne egyet, siessen azzal a levéllel. :)

Reméljük, hogy az eddig bemutatott 9 dal kellő bizonyíték volt arra, hogy érdemes az albumban hosszú távon is elmélyedni. Az utolsó, záró tételt most szándékosan nem tesszük közzé, reméljük, hogy akinek az eddigi dalok és azok története felkeltette az érdeklődését, az majd letölti az egész lemezt, és elmélyed annyira a Tryptichon szövegében, hogy kiderüljön számára, vajon mi lesz Dan Ibiruval a sztori végére.

Hatalmas köszönet és hála mindenkinek, aki letölti a Daimoniont, és még nagyobb köszönet és hála mindenkinek, aki bármilyen módon is támogat minket, akár csak azzal, hogy megmutatja egy barátjának az albumot.

Doom or be doomed!

2015. 08. 14.
Hatalmas örömmel jelentjük, hogy végre befejeztük az évek óta készülő koncept lemezünk felvételeit és keverését. Az album, amire már most hihetetlenül büszkék vagyunk, a Daimonion címet kapta, és a következő dalok kerültek fel rá:

1. Ecce homo
2. Between the ruins
3. Blinding darkness
4. Requiem for the living (Song of Dan Ibiru)
5. Hollow
6. Memory Breed (The dark ride)
7. Daimonion
8. The purge
9. Spachlos und kalt
10. Tryptichon

Miután igyekeztünk a bennünk rejlő, eklektikus zenei világ minden apró részletét megmutatni, végül egy olyan sokoldalú anyag született, amelyen bármilyen metal rajongó megtalálhatja majd a neki tetszőt: a gonoszan hömpölygő death metaltól kezdve, a szélsebes power metalon át egészen a funeral doomig minden megtalálható a dalokban. A már most közzétett teaser, reméljük, hogy meg is hozza a kedvét mindenkinek a CD-hez.

https://www.youtube.com/watch?v=luCqZppUddY

Még a Cathedrals of Doom válogatás idején ismertük meg Laki ’durcka’ Emese fotós világát, s mivel egyből beleszerettünk a képeibe, kérdés sem volt, hogy ismét az ő fotóit fogjuk felhasználni az albumborítóhoz.

És hogy mikor lehet majd elérni a teljes zenei anyagot?

Az első és legfontosabb dolog, hogy mivel még az elkövetkezendő hetekben lesz pár hivatalos körünk, amit meg kell futnunk az albummal, így a hivatalos megjelenéssel még várunk, de ha valaki veszi a fáradtságot, és küld nekünk egy emailt az ecofthesun@gmail.com címre, annak már most személyesen elküldjük a teljes Daimoniont mp3 formátumban.

Továbbá megjegyzendő, hogy bár anno a Symbols EP-t csak digitálisan lehetett elérni, a Daimonionhoz mindenképpen készítünk CD verziót is, valamint az album megvásárolható lesz egy dizájnos, kereszt alakú pendrive-on is, melyről majd a www.facebook.com/eclipseofthesunband oldalunkon fogunk hamarosan többet elárulni.

Ha valaki bármelyikből szeretne előrendelni, szintén a fenti email címre várjuk a levelét.


2014. 10. 18.
Főbb híreink, röviden:     :)

Gitárosunk, Fekete Zoltán magánéleti okok miatt bizonytalan időre kilépett a zenekarból, az elmúlt hónapokban már egy új húrtépővel, Kovács Gergővel láthattatok minket a koncerteken.

Továbbá: ahogy láthatjátok, a honlapunk szépen, lassan megújult az elmúlt napokban.

Az új dalokat megírtuk - többet is, mint amennyi egy albumra felférne -, jelenleg a felvételek készítése zajlik. Néhányat koncerteken már játszottunk is, hál' Istennek úgy tűnt, hogy működnek.

Ezenkívül pár napja felkerültünk Magyarország vezető doom blogjának az évente megjelenő válogatására. A ZENE menüpont alatt ezt is megtalálhatjátok, akárcsak azt a koncertfelvételekből, demo verziókból és egyéb extrákból álló anyagot is, amit eddig csak a jelszót tartalmazó kuponnal tudtatok letölteni. Ám most már nem kell hozzá jelszó, szabadon élvezheti bárki ezt az összeállítást is.

Találkozunk a koncerteken tavasszal!

2013. 12. 13.

Körülbelül egy éve pattant ki a fejünkből az ötlet, hogy elsősorban külföldi bandákkal karöltve létrehozzunk egy igazán súlyos doom metal válogatást. Igyekeztünk olyan zenekarokat találni, akik nem csak emberileg, de zeneileg és minőségileg is értik ezt a stílust, és akik mindenképpen megérdemelnék, hogy nagyobb ismeretségre tegyenek szert, akár a magyar közönségnél is.

Így jött létre – több hónapos szervezés eredményeként – a Cathedrals of Doom válogatás, melyen öt különböző nemzetiségű együttes dalai lesznek hallhatók: kilenc valódi doom metal gyöngyszem, a stílus mindenféle ágából, a német epic doomtól a máltai és cseh gothic doomon át a brazil death-doom metal dalokig. Reméljük, hogy nagyon sokan meghallgatják majd ezt az albumot, hiszen azon túl, hogy rengeteg munka van benne, hiszünk abban, hogy nagyon jó zenekarokat és dalokat sikerült rá összeválogatnunk.

És hogy mi is hozzátegyünk valamit az izgalomhoz: két dalunkat is újrahangszereltük és újrakevertük, hogy azoknak is érdekes legyen, akik már ismerik a számainkat.

A Cathedrals of Doom válogatás Luca és a boszorkák napján, azaz 2013. december 13-án pénteken jelenik meg, s lesz letölthető a www.cathedralsofdoom.wix.com/vol1 oldalról, ingyen!


2013. 07. 26.
METAL KUPON AKCIÓ! :)
A következő hónapokban egy igazi kis csemegével kedveskedünk majd nektek:

úgy döntöttünk, hogy miután ebben az évben igazán sok mindent elértünk (második helyezettek lettünk egy országos tehetségkutatón; felléphettünk fesztiválokon, olyan bandák társaságában, mint a Gojira, a Bullet for my Valentine vagy a Nevergreen; és nem utolsó sorban külföldön is egyre többen felfigyeltek ránk), egy kicsit számot vetünk.
Ennek következtében létrehoztunk egy Kupont, amit azok tudnak majd beszerezni, akik eljönnek egy-egy koncertünkre és/vagy ellátogatnak általunk is "támogatott" metal bulikra.
A kuponon lesz egy kód, amivel a főmenű KUPON fülére kattintva le tudtok majd tölteni egy kis csomagot, mely az eddigi anyagaink mellett mindenféle, az elmúlt években létrejött extrát fog tartalmazni - néhány példa: egy komplett bootleg album az eddigi fellépéseink hanganyagjaiból; a legelső, még Duath néven kiadott demónk; alternatív dalverziók stb.
Reméljük, hogy ez a kis anyag nektek is legalább akkora élmény lesz, mint nekünk!

És a fentiek mellett arról sem szabad megfeledkezni, hogy Magyarország vezető metal lapjának, a Hammer Worldnek az oldalán egy interjú jelent meg velünk! Ez is egy újabb mérföldkő! Ha el akarjátok olvasni, katt a Sajtó menüpontra!
2013. 06. 13.
Pár hete kaptunk egy nagyon kedves felkérést: a Fehérvár Rugby Club csapata azzal keresett meg minket, hogy írjunk nekik egy indulót. Nos a dal elkészült, és hivatalos FB oldalunkról le is tölthető!
Bizony, kevés ilyen atom heavy metal nóta született a világon! Na jó, ha nem is a világon, de a mi műhelyünkben biztos. :) Most a power-doomból kissé elhagytuk a doomot...
https://www.facebook.com/eclipseofthesunband/app_2405167945
2013. 05. 22.
Örömmel jelentjük, hogy múlt hétvégén az Egerben megrendezésre került Éter Fesztiválon, ami egy három napos, szakmai konferenciával egybekötött tehetségkutató rendezvény, második helyezést értünk el. Emellett Dani megkapta a legjobb férfi énekesnek járó különdíjat is. Hatalmas elismerés ez számunkra, melyért örökké hálásak leszünk a zsűrinek. A nyereményünk pedig nem más, mint egy fellépés a 2013-as VOLT fesztiválon, egy Club 202-es koncertlehetőség, és rendkívüli kedvezmény egy professzionális klip elkészítésére.
Az említett koncertekről és további bulikról infókat FB oldalunkon találhattok
2013. 04. 08.
Néhány történés az elmúlt hónapokból:
1. Egy újabb Slideshow videót találhattok youtube csatornánkon, melyet a Blinding darkness című dalunkra készítettünk. Tessék megnézni és serényen mutogatni mindenkinek!
2. Bár ezer más dolgunk is van, azért elmondhatjuk, hogy debütáló albumunk munkálatai szépen haladnak.
3. Mint azt már bizonyára láttátok, hallottátok, ezentúl ha anyagilag is támogatnátok a zenekart, esetleg adótok 1%-át szívesen nekünk adnátok, megtehetitek a Segíts ma a holnapért Alapítványon keresztül.
4. Bár némi problémák adóttak most hétvégén - Gyuri eltörte a kezét -, azért a koncertszervezések nem állnak le: amint színpadra tudunk állni, lecsapunk rátok! :)
5. Bár elvből elutasítóak vagyunk sokszor a magyarországi tehetségkutatókkal szemben, most mégis beneveztünk néhányra, mert úgy gondoljuk, hogy van most egy-két olyan érdemi megmozdulás az országban, amire talán értelme is lesz beneveznünk:
nemsokára kiderül, hogy a Talentométeren játszhatunk-e, illetve ha a zsűri is úgy akarja, az egri Éter Fesztiválon is fellépünk majd. Természetesen mindkettő esetében megvan a közönségszavazás lehetősége is, ha gondoljátok, szívesen vesszük a szavazataitokat - de persze csak ha kedvetek és időtök is van ezekre a procedúrákra
2012. 11. 20.

Új koncerteket szervezünk, és ha figyelitek a Facebook oldalunk, folyamatosan kaphatjátok is róluk az infókat!
Időközben amúgy megszületett még jó néhány kritika a Symbols-ról, s ezek mindegyike rendkívül pozitív! Kattintsatok a Sajtó menüpontra!
2012.05.07.

Hírhegyek!

A banda új taggal bővült: Várkonyi Róbert, a NoTs és a Secans dobosa vette át a stafétát Bagi Lacitól, aki már Egyiptom vizeiben búvárkodik, lassan hónapok óta! Ezúton köszönünk Neki mindent, amit a bandáért tett, és üzenjük neki, hogy ne fulladjon meg, legalábbis egyhamar! :)

Elkészült az új EP-nk, mely teljes egészében meg is hallgatható a Soundcloud oldalunkon, és le is tölthető ingyen és bérmentve a Diszkográfia menüpontból!
Mivel most úgy döntöttünk, hogy nem erőltetjük a fizikai értelemben vett CD formátumot, és mivel a borítók eleve fekete-fehér koncepcióval rendelkeznek, egy olyan borítót mellékelünk a zenéhez, amit mindenki maga ki is nyomtathat otthon, akár egy fekete-fehér nyomtatóval is. Reméljük, hogy sokan fogjátok majd ezt a megoldást választani, és odahozni hozzánk a CDteket, dicsekvésképp!
És persze a koncerteken továbbra is minimál pénzért vehetitek meg tőlünk az 2011-es CD-t, de most már olyan SPLIT verziókat is kaphattok, amire már az új anyag dalai is felkerülnek.

Megjelent a banda történetének második interjúja is: Len, a Blackbird szerzője faggatta ki nemrég Danit az új anyag kapcsán. Katt a Sajtó menüpontra, ha akartok olvasni egy jót!

És elkezdődtek a próbák ezerrel, mert most már tényleg igyekszünk minél többször bemutatni Nektek, amit tudunk, élőben is! Figyeljétek a Koncertek menüpontot és az FB oldalunkat a friss dátumokért!
2012.02.26.

Megjelent velünk az első hivatalos interjú is!
2012.02.02.
Javában folynap az EP felvételek, és éppen két új dal koncertképességét próbálgatjuk, így talán már a tavaszi koncerteken új dalokat is hallhattok tőlünk!
Jelenleg amúgy egy fehérvári és egy pécsi koncert szerveződik, az előbbi nem is lesz oly soká, február 10-én már meg is csodálhattok minket a fehérvári PUCOK KLUBBAN! Gyertek hamar, mert nem csak a belépő lesz ingyen, de 19:00-ig még a sör is kedvezményes lesz! ;)
És hogy ne maradjatok semmi konkrét hír nélkül, összegezvén az elmúlt heteket, néhány apró csemege!

1. a múltkori FEZENes buli képeit ITT találjátok
2. frissült a youtube csatornánk! (katt a LINKEK menüpontra!)
3. haramosan megjelenik az első írott interjú is velünk, a KronosMortus webzine-n!
4. megjelent az első koncertbeszámoló is rólunk, és felkerültünk a Blackbird Music Blog éves "Az év legjobb magyar zenekarai" listájára!
5. Zoli már a youtube-on is támad! KATT!
6. Daninak már nem csak saját honlapja, de saját youtube csatornája is van, ahol az elmúlt évek koncertjeiből szemezget!
7. A Hammer World magazin mellékleteként márciusban jelenik meg az Elfsong project metal operája, melyen Dani is tiszteletét fogja tenni, s ha ügyesek vagytok, még élőben is elcsíphetitek majd őket ebben az évben az ország különböző pontjain!
2011.11.10.

Mint már hírül adtuk, nagy erőkkel nekiálltunk első demónk fogadtatását látván az első album megírásának is.
Ám úgy döntöttünk, hogy mielőtt az rögzítésre kerülne és megjelenne, még kedveskedünk nektek néhány felvétellel. Ezek egy része önálló szerzemény lesz, egy része pedig a már javában készülő debütalbumról fog származni.
Ám - mivel nem bírtunk magunkkal - most megosztjuk veletek eme készülő 3+1 számos EP első teljesen kész felvételét!
Bár ez a dal csak bónusz lesz a készülő anyagon, és ebben a formában nem is egy tipikus Eots dal, azért reméljük, hogy elnyeri tetszésetek, s még jobban várjátok majd az új dalokat és a koncerteket, mert bizony - mint az lentebb látható - már csak alig egy hónapot kell várni arra, hogy színpadon lássatok minket! :)